На Чорнобиль журавлі летіли

2017-04-25

/Files/images/chaes_2017/Слайд5.JPG

26 квітня 1986 року стало чорним днем у календарі. Це дата найбільшої техногенної катастрофи в історії людства. У цей трагічний день у Ржищівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Олега Кошового відбувся захід – зустріч з ліквідатором трагедії на ЧАЕС Леляк Л.П. Під час заходу учні ознайомились з історією трагедії, яка трапилась на Чорнобильській атомній станції. Хвилиною мовчання пом΄янули всіх, хто згорів у реакторі, хто помер від великої дози опромінення, рятуючи світ від радіаційної чуми. Багато цікавих фактів школярі дізналися від гості про красу і природу даного регіону яку так безжально знищив вибух, були захоплені її мужністю і витривалістю. З болем в серці Людмила Панкратівна поділилася спогадами про ті трагічні роки, коли всі сили цивільних та військових були кинуті на ліквідацію наслідків вибуху на Чорнобильській АЕС.

Наша пам'ять і пам'ять багатьох наступних поколінь знову і знову буде повертатися до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому і неживому. Єдине, що наше юнацтво може зараз віддати героям-ліквідаторам, які за покликом рідної землі вступили у палаючий реактор чи самовіддано рятували людські життя, це — пам’ять. Ці люди, не шкодуючи сил і життя, виконали присягу на вірність народові України. Вічна слава героям! І здоров’я тим ліквідаторам, які живуть і працюють в ім’я миру і життя людей.

Педагог- організатор Іщик В. М.

/Files/images/chaes_2017/Слайд2.JPG/Files/images/chaes_2017/Слайд3.JPG/Files/images/chaes_2017/Слайд4.JPG/Files/images/chaes_2017/Слайд6.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 116

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.